"עשרת הדיברות" לבחינה לפני הפקת סרט תדמית או סרט מוצר

אחרי כמעט 20 שנה בחברות הייטק, במגוון תפקידים שיווקיים, ומעל עשר שנות הפקה של סרטי תדמית וסרטי מוצר, אנסה לרכז את הדברים החשובים ביותר לדעתי, המומלצים לבעלי עסק לבצע לפני תחילת הפקה של סרט תדמית או סרט מוצר. יהיה נהדר אם תגיבו למאמר זה, ונוכל לעבות ולהרחיב אותו מניסיונכם.

הדברים החשובים ביותר לדעתי, לפני הפקת סרטי תדמית או סרטי מוצר הם:

1. הגדר את המטרה– סרטי תדמית משתנים על פי המטרה המוגדרת: סרט קידום מכירות, חשיפת מוצר חדש, סרט תדמיתי על העסק, סרט להצגה בתערוכה, וכו'. זכור- סרט תדמית הוא לא המטרה, אלא רק אמצעי שיווקי לקידום מטרה מוגדרת.

2. למד את התחרות– כיום, לכל מוצר או שירות קיימים עשרות, אם לא מאות, מתחרים המציעים מוצרים או שירותים מאוד דומים. העסק שלך לא חייב להיות "הכי טוב בעולם". הוא צריך להיות יותר טוב מהתחרות. למד לעומק את המתחרים, ואת מה שהם מציעים.

3. מה הבידול השיווקי שלך– הרבה מאוד עסקים דומים, אבל- במה נבדל העסק או השירות שלך מעסקים אחרים? במה הוא יותר טוב מהמתחרים? האפשרויות רבות, אך צריך לאתר אותן, כגון: מוצר טוב יותר, שירות 24 שעות ביממה, מיקום הפצה נוח, וכו'.

4. למה לבחור בעסק שלך– דע להגדיר ללקוח בצורה ברורה, למה עדיף לו לפנות לעסק שלך, כמובן בהתבסס על הבידול השיווקי. עצה אישית, לעולם אל תתהדר בכך שאתה הכי זול. זו מלחמה שיש בה רק מפסידים. מטרת העסק היא להרוויח, אז תמצא את אותן נקודות חוזק בעסק שלך שיגרמו לי כלקוח לבחור בך.

5. העזר ביועצי שיווק חיצוניים– למרות שאתה מכיר הכי טוב את העסק שלך, יועץ חיצוני יכול לראות בעין לא משוחדת דברים נוספים. אנחנו כבעלי העסקים נוטים "להתאהב" בעסק שלנו, ולא תמיד לראות את הבעיות.

6. איפה סרט התדמית יוצג– נושא זה הנו מהותי להפקת הסרט. מיקום ההקרנה של הסרט יקבע את אופיו. ברור שלסרט שמוקרן באתר אינטרנט, או בחלון ראווה, או בכנס לקוחות, יהיו מאפיינים שונים לחלוטין.

7. ייצג את העסק שלך– בעלי עסקים נוטים "להסתתר" מאחורי העסק, במקום להתייצב בחזית העסק. עסקים עושים בין אנשים, ולקוחות מצפים להכיר את בעל העסק, ואת תפישת עולמו. בניית אמון בבעל העסק, הוא מרכיב מהותי בתהליך קבלת ההחלטות לבצע קנייה מסוימת.

8. מי קהל היעד– כל מוצר או שרות אמור לפנות לקהל יעד מסוים, כגון: עקרות בית, ספורטאים, אנשים טכניים, וכד. ברור שלכל קהל יעד, יש לפנות בשפה שלו (גם אם כולם מדברים עברית).

9. היה לקוח בעצמך– בבואך לבחור חברת הפקה, שתבצע עבורך את סרט התדמית, פעל כלקוח. בדוק את חברת ההפקות ואת האנשים שעומדים מאחוריה, בכדי להיות משוכנע שתקבל את המוצר שהכי מתאים לך. וכמובן, בדוק מספר חברות, אל תנעל על החברה הראשונה שאליה פנית.

10. זה לוקח זמן– הפקה מקצועית של סרט תדמית אורכת זמן רב (מספר חודשים). הזמן מאפשר התעמקות בצרכים שלך, והפקת מוצר איכותי יותר. אז- היה סבלן, הפעלת לחץ על חברת ההפקות יכול רק לפגוע בסרט הסופי.

ראה דוגמאות של סרטי תדמית וסרטי מוצר, אשר הופקו על ידי יהב הפקות וידאו, ואשר פונים לקהלים שונים ולמטרות מגוונות, ובהתאם לתקציב הלקוח.

על סמך התגובות וההארות/הערות שאקבל מכם, בכוונתי לעדכן את המאמר באופן שוטף.

פורסם בקטגוריה כללי | עם התגים , , , , , , , , | תגובה אחת

מי בכלל צריך סרטי תדמית או סרטי מוצר?

מהו סרט תדמית?

סרט תדמית הנו סרט וידאו קצר (2-4 דקות), המתאר בצורה ויזואלית את פעילות העסק או את המוצרים שהוא מייצר. נהוג לקרוא לסרט תדמית "כרטיס ביקור ויזואלי של העסק". הסרט מתאר בדקות ספורות את התחום שבו העסק פועל, מה העסק מפיק (מוצר, שירות, וכד), ובעיקר מה הייחוד שלו ביחס לתחרות (הבידול השיווקי).

ברור שאתר אינטרנט טוב, אמור לספק את אותו מידע בדיוק, באמצעות מלל רב הפרוס על פני מספר עמודים, ובליווי תמונות. כלקוח פוטנציאלי, שהגיע סוף סוף לאתר של העסק (שזה סיפור בפני עצמו), ייקח לי כשעה לעבור על כל האתר, לברור מתוך כל המלל והתמונות את הדברים החשובים עבורי, ולקבל החלטה אם ליצור קשר עם הספק. שעה היא נצח במונחי אינטרנט. לקוחות פוטנציאלים מוכנים "להשקיע" דקות ספורות באתר, ואם בזמן זה לא השתכנעתי (ואפילו רושם ראשוני), סבירות גבוהה שאמשיך לאתר הבא שבגוגל. למטרה זו בדיוק נועד סרט התדמית. בתוך דקות ספורות להעביר מסרים עיקריים, לבנות אמון ולגרום ללקוח פוטנציאלי ליצור קשר. סרט תדמית טוב, גם מועבר בצורה ויראלית בין משתמשי האינטרנט, ובכך מגדיל גם את החשיפה של האתר ללקוחות פוטנציאלים.

אז מי צריך את זה?

בעצם, כל עסק שמפיק משהו (כמוצר, שרות), ומעוניין לחשוף אותו לציבור רחב ככול האפשר, יכול להפיק מסרט תדמית את המיטב. עסק יכול להיות אדם בודד (צייר, פסל, מעצב פנים) ועד חברת ענק. אבל, אין "סרט תדמית" אחד שמתאים לכל עסק. להפך, לכל עסק נדרש להפיק סרט התדמית משלו. מאפיינים מסוימים יכולים לחזור על עצמם בקטגוריות שונות, אבל ללא הפן שמשקף את הייחוד של העסק הספציפי (הבידול התחרותי) החשיפה לא תהה משמעותית.

איך מתאימים את סרט התדמית לעסק?

ננסה לחלק את העסקים השונים לקבוצות, ולהציג את הצרכים העיקריים של כל קבוצה:

סרטי תדמית לעסקים קטנים– 1-20 עובדים, מייצר מוצר בודד, או מספק שרות, לתחום מסוים (לדוגמא: מעצב פנים, צייר, תמיכה טכנית לרשתות תקשורת)

סרטי תדמית לעסקים קטנים הנם המורכבים ביותר להפקה. מחד, קיימים האילוצים הכספיים של העסק, אשר מצפה לתוצאות מרביות אבל בעלות מינימלית. מאידך, מספר העסקים הקטנים הוא הגדול ביותר בשוק, כאשר מכל מוצר או שרות שהעסק מספק- קיימים עשרות, אם לא מאות, ספקים אחרים, עם מוצרים כמעט זהים. אכן אתגר. עבור קבוצה זו נדרש לחשוב אחרת. ההמלצה שלי היא במקרה זה לשים דגש על האנשים שמאחורי העשייה, להציג את תפישת עולמם, ואת שיקוליהם בהצגת הפתרון מתוצרתם. מכיוון שעסקים עושים בין אנשים, אני מאמין שבמידה והלקוח הפוטנציאלי "יתחבר" רגשית לספק, הדרך מכאן ועד ליצירת קשר פיזי וסגירת עסקה הנה קצרה.

בתפישה זו, גם מושג בידול ביחס לכל שאר הספקים בשוק, וגם ניתן להפיק סרט שכזה בעלות סבירה, גם עבור עסק קטן.

סרטי תדמית לחברות בינוניות – 100-500 עובדים, מייצרים מספר מצומצם של מוצרים, בדרך כלל לתחום מסוים (לדוגמא: יצרני מכשור ריפואי)

חברות בינוניות בדרך כלל מתמחות במוצר מסוים, או מספר מצומצם של מוצרים, כשכולם נועדו לספק פתרון בתחום מסוים. סרט התדמית במקרה זה, ישים דגש על "תיאור הבעיה" והפתרון שהמוצר (או קו המוצרים) בא לפתור, ומדוע החברה הנדונה עושה את זה הכי טוב. עיקר ההשקעה בסרט תדמית זה, הוא החיפוש של מה שמבדל חברה זו (או מוצר זה) ממגוון גדול של מוצרים זהים או דומים שכבר קיימים בשוק, או מיובאים.

סרטי תדמית לחברות הייטק- 50-1,000 עובדים, מייצרות מספר מצומצם של מוצרים, בדרך כלל בתחום פעילות מסוים (לדוגמא: ספקי ציוד שידור לחברות תקשורת)

חברות הייטק הנן הצרכן הגדול ביותר של סרטי תדמית, וגם מחלוצי ההפקה של סרטים מסוג זה. תחום ההיטק בולט בחדשנות שלו, ובדרך כלל התחרות בין החברות לא מבוססת על הבדלי מחיר (מה שמאפיין בדרך כלל תחרות בין חברות ענק, כגון: חברות מזון). חברות הייטק פונות לקהל מאוד מסוים (משקיעים פוטנציאלים, או לקוחות באותו מגזר). לאותו קהל יעד, מטרת סרט התדמית היא להציג את התכונות העיקריות של המוצר, איזה בעיה המוצר בא לפתור, ובעיקר מה מייחד אותו בשוק ומה התרומה החדשנית שלו.

במקרים שבהם סרט התדמית נועד גם להקרנה בתערוכות וכנסים בינלאומיים, הסרט יכלול מרכיבים מושכי עין, שוב עבור עוברים ושבים, מה שנקרא "רעש וצילצולים".

סרטי תדמית לחברות ענק– מעל 1,000 עובדים, מייצרת מגוון מוצרים ולתחומים שונים (לדוגמא: חברת מזון, חברת תרופות)

חברות ענק צריכות מגוון של סרטי תדמית, אך בעיקר סרט כללי שמתאר את תחום הפעילות של החברה, סקירה קצרה של כל מוצר, והבידול של החברה ביחס לתחרות. הסרט הכללי ישמש כסרט פתיחה באתר החברה, וכן להקרנה בכנסי לקוחות, ותערוכות בינלאומיות. מטרת הסרט להראות: חדשנות, עוצמה, ורב גוניות. בהנחה שאותו סרט משמש גם להקרנה בתערוכות, הוא צריך להיות מושך בהרף עין, על מנת "לתפוש" את תשומת הלב של העוברים ושבים. במקרה כזה הסרט יכלול אפקטים רבים, הדמיות תלת מימד ואנימציה, והרבה "רעש וצלצולים". כמובן שסרטים כאלה מאוד מושקעים, והעלות בהתאם.

בנוסף, חברות ענק צריכות סרטי תדמית לכל מוצר בנפרד, שבהם ניתנת חשיפה מרבית לאותו מוצר ספציפי, והייחוד שלו בשוק.

ראו דוגמאות לסרטי תדמית וסרטי מוצר באתר יהב הפקות וידאו.

לסיכום

מומלץ לכל עסק להפיק לעצמו סרט תדמית או סרט מוצר, בכדי להגדיל את החשיפה לציבור לקוחות פוטנציאלי, ולהציג את הבידול השיווקי בינו לבין המתחרים. חשוב מאוד בהפקת סרט התדמית, להבין את הצרכים של העסק, וקהל היעד שלו, ולהתאים את סרט התדמית לגודל העסק.

פורסם בקטגוריה כללי | עם התגים , , , , , , , , , | להגיב

שלום עולם!

ברוכים הבאים אל בלוג ישראל – רשת בלוגים. זה הפוסט הראשון; אפשר למחוק או לערוך אותו, ולהתחיל לכתוב.

פורסם בקטגוריה כללי | תגובה אחת