המסעדה שלי היא בעצם מטבח ביתי ענק שמשרת עשרות אנשים רעבים. בכדי לעמוד בעומס ובמקביל לעמוד על איכות המזון וטריותו, אני חייב להשתמש בציוד למסעדות, ממקררים ועד למכונות קילוף. כמו בכל מטבח, אני לא יכול לעשות מה שבא לי ולקנות מה שנראה לי יפה. לכל מסעדה יש ציוד מטבח למסעדות שמתאים לה פר גודל המטבח, סוג האוכל שמוגש בה, מס' האנשים שעובדים במטבח ועוד.
אם יש דבר אחד חשוב במעלה לפי כל שיקול ברכישת ציוד למסעדה, חשוב להבין כי אתה מנהל עסק לטווח ארוך ומשקיע את כל הידע והנשמה שלך על מנת לשרת ולשמח אנשים. אם מנהל מסעדה או שף לא יבינו את המסר הזה, רוב הסיכויים שהציוד למסעדות שהם ירכשו לא יתאים לאופי הפעילות במסעדה או יכשילו את מסלול המנה מתהליך הכנתה ועד הגשתה לשלוחן הסועד.
ציוד קל
מעבר לציוד מסעדות, כמו גם בציוד לבתי קפה, יש צורך חשוב במקומות אכסון והובלה של פריטי מזון ומנות מוכנות. אלו הם למשל:
1) ארונות אכסנה ומדפים נגישים שאינם מכוסים
2) עגלות הסעה- גדולות למטבח וקטנות להובלת מנות אל השולחן
3) מוצרי פלסטיק
4) כלים שונים כגון כוסות, צלחות, משחיזים ועוד
ציוד למסעדה ובתי עסק נוספים מאותו תחום, הינו רובד חשוב בבניית העסק. ציוד שכזה מצריך כמובן אישורים מגורמים שונים כגון משרד הבריאות או תו תקן ישראלי. ישנו ציוד שקל לקנות כגון טוסטר או קומקום חשמלי, ואין צורך להיסחב עם הדילמה והתהליך הארוך שכרוך בכך בדרך כלל.
בתיאבון
ההצעה האישית שלי בפתיחת מסעדה הוא לאתר מראש את הצרכים ואת המקומות מהם ניתן לרכוש את הציוד למסעדות בתי הקפה ודוכני המזון. הפרמטרים הללו חשובים מאוד לזירוז התהליך וירידו מכם כאב ראש רציני. ניתן בהתייעץ עם אנשי מקצוע אבל חשוב לא לוותר על הטעם האישי כי בסופו של דבר הנוחות היא כלי מפתח בכל בישול ואפיה.
אם אתם נתקלים בבעיות ובדילמות בעת הרכישה, נסו לבדוק איפה לא חישבתם נכון את הצעד הבא שלכם והיכן אתם יכולים לשנות כדי לא להתקבע על ציוד למסעדות שאינו מתאים מלבד הרושם שהוא עושה עליכם.
הנה ספק הציוד למסעדות הגדול ביותר, והאיכותי ביותר שאני מכיר בבקשה:
כתיבת תגובה