חדש – בלוג ישראל – רשת בלוגים

המסעדה המצוידת שלי

ציוד לבתי קפה

המסעדה שלי היא בעצם מטבח ביתי ענק שמשרת עשרות אנשים רעבים. בכדי לעמוד בעומס ובמקביל לעמוד על איכות המזון וטריותו, אני חייב להשתמש בציוד למסעדות, ממקררים ועד למכונות קילוף. כמו בכל מטבח, אני לא יכול לעשות מה שבא לי ולקנות מה שנראה לי יפה. לכל מסעדה יש ציוד מטבח למסעדות שמתאים לה פר גודל המטבח, סוג האוכל שמוגש בה, מס' האנשים שעובדים במטבח ועוד.

אם יש דבר אחד חשוב במעלה לפי כל שיקול ברכישת ציוד למסעדה, חשוב להבין כי אתה מנהל עסק לטווח ארוך ומשקיע את כל הידע והנשמה שלך על מנת לשרת ולשמח אנשים. אם מנהל מסעדה או שף לא יבינו את המסר הזה, רוב הסיכויים שהציוד למסעדות שהם ירכשו לא יתאים לאופי הפעילות במסעדה או יכשילו את מסלול המנה מתהליך הכנתה ועד הגשתה לשלוחן הסועד.

ציוד קל

מעבר לציוד מסעדות, כמו גם בציוד לבתי קפה, יש צורך חשוב במקומות אכסון והובלה של פריטי מזון ומנות מוכנות. אלו הם למשל:

1)     ארונות אכסנה ומדפים נגישים שאינם מכוסים

2)     עגלות הסעה- גדולות למטבח וקטנות להובלת מנות אל השולחן

3)     מוצרי פלסטיק

4)     כלים שונים כגון כוסות, צלחות, משחיזים ועוד

ציוד למסעדה ובתי עסק נוספים מאותו תחום, הינו רובד חשוב בבניית העסק. ציוד שכזה מצריך כמובן אישורים מגורמים שונים כגון משרד הבריאות או תו תקן ישראלי. ישנו ציוד שקל לקנות כגון טוסטר או קומקום חשמלי, ואין צורך להיסחב עם הדילמה והתהליך הארוך שכרוך בכך בדרך כלל.

בתיאבון

ההצעה האישית שלי בפתיחת מסעדה הוא לאתר מראש את הצרכים ואת המקומות מהם ניתן לרכוש את הציוד למסעדות בתי הקפה ודוכני המזון. הפרמטרים הללו חשובים מאוד לזירוז התהליך וירידו מכם כאב ראש רציני. ניתן בהתייעץ עם אנשי מקצוע אבל חשוב לא לוותר על הטעם האישי כי בסופו של דבר הנוחות היא כלי מפתח בכל בישול ואפיה.

אם אתם נתקלים בבעיות ובדילמות בעת הרכישה, נסו לבדוק איפה לא חישבתם נכון את הצעד הבא שלכם והיכן אתם יכולים לשנות כדי לא להתקבע על ציוד למסעדות שאינו מתאים מלבד הרושם שהוא עושה עליכם.

הנה ספק הציוד למסעדות הגדול ביותר, והאיכותי ביותר שאני מכיר בבקשה:

www.argal.co.il

ברוכים הבאים לבלוג מסעדנות שלי

ציוד למסעדות

רבים חולמים על להקים מסעדה משל עצמם. עסק ביתי או אפילו רשת מצליחה יכולה לשנות את החיים של רבים מאיתנו וזאת עוד לפני שהזכרנו את העובדה שלהאכיל אנשים נחשבת למצווה עבור רבים מאיתנו.

פתיחת מסעדה איננה עניין של מה בכך וכוללת בתוכה תהליכים, השגת אישורים, השכרת ציוד למסעדות, ועוד שלל שלבים רבים בדרך אל המסעדה הנכספת או אפילו בית קפה ובמיוחד אם הוא דורש רישיון למכירת אלכוהול אשר מוסיף עוד מספר שלבים לתהליך.

צעדי תינוק

כל פתיחה של כל עסק ולא משנה כלל אם מדובר במשרד קטן או במסעדה מפוארת / בר מתחילה עם עיצוב, ריהוט וציוד מקצועי. אפילו כאשר מדובר בבית קפה קטן הוא דורש ציוד לבתי קפה בכמויות שלא תאמינו! מוצרי פלסטיק קשיחים, כוסות רבות, צלחות וסכום בלתי נגמר, מלחיות, מפיות וכמויות אדירות של חומרי ניקוי והרשימה מתארכת.

חשוב לתכנן את שלב הרכש בקפידה. פעמים רבות יצרו איתי בעלי פאבים ומועדונים וביקשו ממני לבנות להם רשימת קניות לבר או למסעדה שלהם וזאת מכיוון שיש לי ניסיון עשיר בניהול מסעדות וברים ויותר חשוב מכך יש לי ניסיון עשיר בלעשות את זה נכון וחסכוני.

הספק הנכון

חשוב מאוד למצוא ספק נכון וגם לדעת להתנהל מולו. בעלי מסעדות רבים לא יודעים זאת ולוקח להם שנים עד שהם מבינים כמה ציוד למסעדות המהווה ציוד נלווה הם יכולים להשיג מהספק שלכם כלומר ממי שמספק להם שתייה, חביות בירה ומשקאות אלכוהוליים.. אפילו גומי לריפוד הבר הוא חסכון של מאות שקלים ואתם יכולים לקבל אותו בקלות מהספק שלכם.

חשוב שיהיה לכם לפחות בעל מקצוע אחד מיומן שיוכל להשיג לכם הנחות משמעותיות וידע להתמקח מול ספקי ציוד למטבח,  מוצרי פלסטיק קשיחים וכוסות. גם מעבר לסבב הרכישה הראשון ההתנהלות התקינה של העסק היא שקובעת את אחוז ההישרדות שלו.

פעמים רבות היו קוראים לי לפאב כדי להוזיל את עלויות המחיה שלו ומצאתי המון המון בזבוזים שנבעו סתם מעצלנות וחסכו אלפי שקלים בכל חודש. זה אולי לא נשמע כמו כסף גדול אבל כאשר מדברים מחזור של בית עסק מתחיל ובמבט שנתי כמה אלפי שקלים מצטבר לעשרות אלפי שקלים בכל שנה.

בין שאתם צריכים ציוד לבית מלון או שאתם צריכים ציוד אחר, גדול יותר אתם מוזמנים לקרוא את הבלוג הזה, להכיר ולדעת.

המון בהצלחה

מנהל מסעדות ותיק.

 

 

פתיחת בלוג בחינם

גם אני פתחתי בלוג בבלוג ישראלי. אתר הבלוגים היחידי בישראל המכיל אינספור אפשרויות עיצוב. ממשק ניהול בלוג מעולה מבוסס וורדפרס ותמיכה עם צוות האתר