כתיבת תוכנית עסקית היא תהליך מורכב הדורש ידע וניסיון בתחומים שונים. יזמים רבים בוחרים לכתוב את התוכנית העסקית בעצמם, ללא פנייה לחברות ייעוץ חיצוניות, מתוך מטרה לבחון את החומר בעצמם ובתוך כך גם לחסוך בהוצאות. בעת כתיבת תוכנית עסקית מומלץ להתייחס לדגשים הבאים:
הכן עמוד שער מושך ומעניין על מנת ליצור רושם ראשוני חיובי אצל קוראי התוכנית.
שער תוכנית עסקית כולל את שם החברה, תאריך היווסדותה, מספר העותק ואיש הקשר הרלוונטי. הוסף לפרטים אלה גם תמונה של המוצר או משפט מפתח עליו כדי לחזק את הרושם.
דאג לכתוב תוכן עניינים ברור ונוח לקריאה מחד, אך גם מדויק ומעודכן מאידך
תמצית המנהלים היא החלק החשוב ביותר, מאחר ומרבית מקבלי ההחלטות מתמקדים בו הקפד לכתוב את החלק הזה לאחר כתיבת שאר התוכנית, ודאג שיהיה מדויק ותמציתי.
תאר בקצרה אך באופן מדויק את כל הפרטים הקשורים לחברה
הראה כי אתה מוביל אנשים מוכשרים, מנוסים ומחוברים למיזם. פרט את ערכי החברה ואת הקשרים האסטרטגיים שלה, מאחר והם תורמים לתדמיתה בעיני המשקיעים הפוטנציאליים.
כתוב הסבר מפורט ויסודי ככל הניתן על המיזם ועל השוק הרלוונטי
הראה כי אתה שולט בכל הפרטים וההיבטים הקשורים למיזם, להפקתו ולעתידו כדי לשמר אתהרושם המקצועי שלך כיזם. זכור כי בשוק ישנם שני סוגי מוצרים/שירותים – מצמצמי כאב ומגבירי עונג. תוכנית עסקית שמפרטת את התועלות מהמיזם היא בעלת סיכוי רב יותר להצליח.
היעזר באנשי מקצוע לכתיבת הפרקים הפיננסיים והשיווקים
פרקים אלה נראים טוב ומקצועי יותר לאין שיעור כאשר הם נכתבים על ידי האנשים המנוסים.
השתמש ביועצים המכירים ומבינים את המיזם ואת השוק ככל הניתן ומסוגלים לגבש תוכנית עסקית המושתתת על יעדים ברורים וריאלים לאורך זמן.
הקפד להישאר מעודכן.
השתמש בניתוחי שוק הכוללים מגמות וטרנדים מעודכנים, השתמש בנתונים פיננסיים המכילים מידע מעודכן, ועדכן את תאריכי הגשת התוכנית העסקית בהתאם לתאריך הנוכחי.
השתמש בשפה גבוהה וברורה, והקפד לכתוב ללא שגיאות כתיב או ניסוח.
השתמש במודלים עדכניים ובניתוחים מעמיקים על מנת לייצר רושם מקצועי ומוקפד. עם זאת, הקפד לא לכתוב בשפה מתנשאת ולא לשדר בטחון מופרז כלפיך או כלפי המיזם.
כתיבת תגובה